Kom langs met de klas en maak een rondleiding met educatieve opdracht of uitgebreide workshop in de tentoonstelling ‘Song Sing Soil’ van Egl? Budvytyt? en Marija Olšauskait?! Basisschoolklassen uit de midden- en bovenbouw kunnen gratis de tentoonstelling bezoeken en creatief aan de slag met kunstdocent Bo de Jong.
Over ‘Song Sing Soil’
De tentoonstelling bestaat uit twee werken, elk in hun eigen ruimte. In de voorruimte speelt de film ‘Songs from the Compost: Mutating Bodies, Imploding Stars.’ In de achterruimte wisselen geluidswerk en performance elkaar af. In beide werken wordt op een verbeeldende, associatieve manier de vraag gesteld of de mens wel het centrale middelpunt van de wereld is. Zijn we wel zo belangrijk, belangrijker als de dieren, bomen, planten en dingen om ons heen? Vanuit die vraag gaan we het gesprek aan over hoe we met onze natuurlijke omgeving omgaan.
Over de educatieve opdracht (30 – 45 minuten)
Na een rondleiding door de tentoonstelling ‘Song Sing Soil’ gaan de leerlingen aan de slag met de vraag “Wat zou jij willen tekenen om terug te geven aan de natuur?” Deze tekening wordt gemaakt op groeipapier. Dit is een papiersoort waar allerlei bloemzaadjes in zijn verwerkt. Nadat de leerlingen een tekening op dit bijzondere papier hebben gemaakt mag deze mee naar huis worden genomen. Eenmaal thuis wordt de tekening eerst nat gemaakt om deze vervolgens te begraven in de tuin of in het park. De zaadjes die in de tekening zijn verwerkt moeten wel genoeg water krijgen. Alleen dan groeien er deze lente bloemetjes uit de tekening!
De rondleiding met educatieve opdracht kan op onderstaande data en uren worden gereserveerd. Tijdens de reguliere openingstijden van Vleeshal ben je van harte welkom om de educatieve opdracht zelfstandig te maken. Deze is gratis verkrijgbaar aan de balie.
Over de educatieve workshop (75 – 90 minuten)
Tijdens deze workshop bekijken de leerlingen de film ‘Songs from the Compost: Mutating Bodies, Imploding Stars’ en halen hier inspiratie uit voor de dansvoorstelling die zij gedurende de educatieworkshop samen ontwikkelen. Er wordt gekeken naar de bewegingen die in de film worden gemaakt . De leerlingen gaan creatief aan de slag met vragen zoals: “Hoe beweeg je onder water?”, “Hoe zwemt een bacterie?” en “Hoe ligt een steen?” Met behulp van verschillende kostuums worden de leerlingen ook uitgedaagd om samen te bewegen. Want hoe moet je bewegen als je samen in één kostuum zit? Het eindresultaat uit zich in een korte voorstelling op de muziek die gebruikt wordt in de film.
De educatieve workshop kan gereserveerd worden op maandag 13 maart en vrijdag 24 maart, en in overleg op andere weekdagen tot 31 maart.