• Workshop
Recyclen van oude boeken tot gevonden gedichten en rondleiding bij ZB Bibliotheek van Zeeland

Judith Adriaanse van Juttifrutti en de ZB, de grootste culturele instelling van Zeeland. We zetten ons onder meer in voor educatie en het bevorderen van leesplezier, kondigt met trots een unieke creatieve workshop aan voor basisscholen op Walcheren. Deze workshop heeft als doel om kinderen bewust te maken van duurzaamheid en creativiteit te stimuleren, door oude boekpagina’s te recyclen tot gevonden gedichten.

De workshop begint met een inspirerende rondleiding door de ZB, waar kinderen kennismaken met de rijke collectie boeken en de waarde van het lezen (her)ontdekken. Vervolgens worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een interactieve sessie, waarin ze leren hoe ze oude boeken kunnen recyclen tot kunstwerken. Deze wordt begeleidt door Judith.

Met behulp van verschillende technieken en materialen worden de kinderen gestimuleerd om creatieve gedichten te maken met woorden en zinnen die ze vinden in de oude boeken. Dit proces van het ontdekken en combineren van woorden zorgt niet alleen voor een unieke vorm van zelfexpressie, maar ook voor het hergebruik van materialen en het verminderen van afval.

Juttifrutti en de ZB zijn verheugd om deze workshop aan te bieden als project aan alle basisscholen op Walcheren. Ze geloven dat het belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van duurzaamheid en hen te leren hoe ze hun creativiteit kunnen gebruiken om positieve veranderingen teweeg te brengen. Als ook de leesbevordering te promoten bij de kinderen en ze te leren om te gaan met de systemen in de bibliotheek. Ze krijgen hierdoor meer collectiekennis en leren wat een fijne plek de Zb kan zijn.

De workshop wordt begeleid door Judith Adriaanse van Juttifrutti, de rondleiding wordt verzorgd door de afdeling Jeugd van de bibliotheek.

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur
Workshop: 60 minuten Kleutergroepen 45 min Rondleiding 60 minuten
Opmerkingen

Mogelijk in de ZB te Middelburg en in Vlissingen.

Discipline(s)
  • Beeldend
Docent(en)
  • Judith Adriaanse
Competentie(s)
  • CreĆ«rend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Receptief vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
ZB Bibliotheek van Zeeland of op school
Prijs
€ 7,00 per leerling