De Tekenacademie

Ollo Feenstra

In Zeeland werd precies  240 jaar geleden, in 1778 een eerste Tekenacademie opgericht met de naam De Teeken Collegie Der Stad Middelburg. 

lees meer

Deze academie werd opgericht door mr. Johan Adriaan van de Perre en heeft bekende kunstenaars voortgebracht zoals Barend Cornelis Koekkoek (1803-1862).

 

Kunstenares/docente Ollo Feenstra blaast deze geschiedenis nieuw leven in en biedt de workshop Tekenacademie aan in de klas! Leerlingen gaan net als vroeger aan de slag met basis tekentechnieken, zoals arceren, perspectief-, kop- en figuurtekenen. De les wordt aangevuld met een deel kunstbeschouwing en een nabespreking, maar de nadruk ligt op het tekenen. De workshop bestaat uit 2 lessen van ieder 90 minuten, met een mogelijkheid tot verlenging met extra lessen.

 

Tentoonstelling
Bij voldoende inschrijvingen voor de Tekenacademie volgt een tentoonstelling van het vervaardigde werk op een bijzondere locatie. Tevens bestaat de ambitie om in de toekomst de Tekenacademie uit te breiden met verschillende gastdocenten en wellicht ook weer een Tekenprijs.

€6,75 per kind

Groepsgrootte *

Data en tijden in overleg.

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep6 7 8
Max. Groepsgrootte30
AanbodLes Workshop
LocatieSchool
Duur2 x 90 minuten
DisciplineBeeldend
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief