Darbuka Dum – Arabische Percussieworkshop

Jeroen Vrolijk

Stel je een woestijn voor. Vanuit de verte nadert de karavaan. De kamelen worden afgeladen. De nomaden slaan hun tenten op.

lees meer

De zon zakt weg achter de horizon en de hemel wordt inktzwart met fonkelende sterren. Rond het kampvuur verzamelt zich een aantal drummers. De mannen maken muziek en vertellen elkaar verhalen.

In deze zwoele ritmische percussieworkshop maken de leerlingen kennis met enkele Arabische slaginstrumenten, waaronder de de Turkse en Egyptische Darbuka.

Ze leren stapsgewijs de speeltechniek van de Darbuka en het gezamenlijk aanleren van de verschillende ritmes. Afsluitend gaan de leerlingen nog een keer op de trommels spelen voor elkaar of voor anderen optreden.

 

De opbouw van deze workshop is zo dat de kinderen behalve met de trommel en enkele ritmes ook kennis maken met verschillende culturen zoals de Turkse en Arabische.

U kunt er ook voor kiezen om alvast aandacht te geven aan het thema middels YouTube of Google. Op deze manier worden de leerlingen voorbereid op de workshop/afsluitende les met Jeroen.

€3,25 per kind

Groepsgrootte *

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep5 6 7 8
Max. Groepsgrootte30
AanbodWorkshop
LocatieSchool
Duur60 minuten
DisciplineMuziek
VermogenCreƫrend Onderzoekend
Bijzonderhedeninclusief lesbrief