Brass-rubbing (krijtwrijven)

Lucy de Graaf

In deze workshop leren kinderen de wrijf techniek ‘Brass-rubbing’ op meegebrachte structuren en op zelf in het lokaal of op school ontdekte ondergronden die een structuur hebben.

lees meer

 

Gewapend met papier en wasco gaan de kinderen op zoek naar bijvoorbeeld een muur, vloer, plank of schoenzool. Al de verzamelde structuren worden onderdeel van een robot.

Dit kan één (of meerdere) grote ondergrond(en) zijn waarop alle kinderen hun structuren kunnen plakken, of elk op een eigen vel door middel van scheuren/ knippen en plakken.
Kinderen leren het begrip 'structuur van de huid' en dat ze in twee stappen iets kunnen creëren.

Voorafgaand worden wat kunstwerken bekeken met verschillende ‘huiden’, zoals foto’s van een golfpatroon op het strand, foto’s van schilderijen met dikke lagen, opgeplakte zaken en voorbeelden van brassrubbing.

 

De techniek vereist de nodige handigheid: het papier moet goed vastgehouden worden, of vastgeplakt.

 

Door zelf in eigen omgeving naar structuren te zoeken worden kinderen zich op een andere manier bewust van de ruimte. Door het geoogste materiaal te verwerken in iets nieuws kunnen ze uitdrukking geven aan emoties.

 

Daarnaast bekijken ze elkaars werk. Bij het maken van één groot werk moeten ze overleggen en kiezen.

 

Deze workshop kan aansluiten op een lopend project op school. Zoals bijvoorbeeld het thema van de Kinderboekenweek, Kinderkunstweek, de seizoenen enzovoort.

 

€2,50 per kind

Groepsgrootte *

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep1 2
Max. Groepsgrootte30
AanbodWorkshop
LocatieSchool
Duur60 minuten
DisciplineBeeldend
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief