Beestenbal

Zeeuws Museum

Met groep 1 of 2 naar de dierentuin van het museum! In het Zeeuws Museum is het een komen en gaan van dieren. Ze zijn overal te vinden; op borden, schilderijen en opgezet. Heel bijzonder is het draakje op sterk water. Het kruipt voor eeuwig uit zijn ei. Er is een ooievaar, een Japanse leeuw en nog veel meer.

lees meer

 

De groep krijgt een kort welkom in de entree van het museum. Zij gaan daarna op zoek naar de dieren in groepjes van vier of vijf leerlingen. De school zorgt voor voldoende begeleidende ouders (een volwassene voor vijf leerlingen). De begeleider zorgt ervoor dat de leerlingen aandacht hebben voor elkaars ontdekkingen.

 

Extra: Het Beestenbal op school
Op aanvraag bestaat het programma uit twee delen (meerprijs). Een medewerker van het Zeeuws Museum verzorgt een museumles op school als voorbereiding op het bezoek aan het Zeeuws Museum. De schatkist wordt geopend tijdens een kringgesprek en allerlei vondsten worden getoond zoals een opgezette papegaai, een ei en een bot. In de schatkist ligt ook een prachtig boek met tekeningen van dieren. Hoeveel verschillende dieren zijn er wel niet? En schelpen? Zijn dat eigenlijk ook dieren? De leerlingen tekenen aan het eind van de les een dier voor hun dierenmuseum in de klas.

€3,20 per kind

Groepsgrootte *

Maximum aantal leerlingen is 30. Groepen groter dan 15 leerlingen, worden in het museum gesplitst. Zorgt u voor voldoende begeleiding.

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep1 2
Max. Groepsgrootte30
AanbodBezoek
LocatieZeeuws Museum
Duur60 minuten
DisciplineBeeldend Erfgoed
BijzonderhedenExclusief busvervoer