• Bezoek
Op bezoek bij Museum Scheldewerf

Via een fotospeurtocht door het museum met uitleg van gidsen, leren kinderen welke boten er zijn, wat een werf is en hoe het leven van een arbeider eruit zag. Het museum ligt op het voormalige scheepswerfterrein van de KMS De Schelde in Vlissingen, die hier van 1875 tot 2000 wel 400 schepen heeft gebouwd! Tijdens de speurtocht zijn filmpjes te zien over de oude en nieuwe scheepsbouw. Verder is het mogelijk een eigen Delftsblauw bord te ontwerpen met porseleinstiften. De kraan nabouwen met het constructiemateriaal sio-montage is ook mogelijk.

Het museum is gehuisvest in de voormalige Oude Verbandkamer uit 1918 waar de eerste geneeskundige dienst van Nederland was gevestigd. Er is nog een behandelkamer ingericht uit die tijd. Hierna werd het in de jaren 70 vakbondsgebouw en is het vanaf 2016 een museum waar de scheepsbouw van vroeger maar ook van nu te zien is. Er zijn diverse scheepsmodellen te bewonderen, daarnaast zijn er Delfstblauwe jubileumborden en relatiegeschenken te zien.

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur
90 minuten
Opmerkingen

Museum Scheldewerf speelt in op de lessen vanuit de school en bespreken vooraf met de leerkracht(en) welke activiteiten ze zullen aanbieden.

Discipline(s)
  • Erfgoed
Docent(en)
  • Museum Scheldewerf
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
Plaats
Scheepswerfterrein van de KMS De Schelde
Min. groepsgrootte
7
Max. groepsgrootte
24
Prijs
€ 2,50 per leerling