Zilverspa

Tonnie Dieleman

Aan de hand van zijn lied Zilverspa gaat Tonnie Dieleman (Broeder Dieleman) een gesprek aan met de leerlingen over liedjes, identiteit, zelfontplooiing, creativiteit en rouwverwerking.

lees meer

 

Het lied Zilverspa gaat over de begrafenis van zijn moeder, de Zeeuwse natuur en de lokale geschiedenis. Daarnaast vertelt broeder Dieleman hoe het leren durven zingen hem ook als mens verder heeft gebracht. Het lied wordt ingeleid, gezongen en daarna besproken met de klas. Daarna leren de leerlingen het refrein en de brug van het lied waarna ze het samen nog een keer uitvoeren.

 

Broeder Dieleman
Broeder Dieleman is een muzikant en tekstschrijver die zingt in het Zeeuws Vlaamse dialect van zijn jeugd. Hij heeft met zijn muziek de provinciegrenzen weten te overschrijden en door heel Nederland en België een publiek aan zich weten te binden. Juist door dicht bij zichzelf te blijven en zijn persoonlijke en de lokale Zeeuwse geschiedenis tot een universeel geheel te smeden. Broeder Dieleman ziet zijn muziek als communicatiemiddel om een relatie aan te gaan met zijn omgeving en zo een gesprek te voeren over zingeving, persoonlijke ontwikkeling en natuur.

 

Broeder Dieleman trad o.a. op in Paradiso, 013, Concertgebouw van Brugge en op festivals als Into
The Great Wide Open en Oerol. Hij bracht 3 albums uit en maakte muziek voor verschillende
documentaires. Naast zijn ervaring als muzikant heeft broeder Dieleman een sociale opleiding
genoten en 10 jaar ervaring in het werken met kinderen en jongeren.

Prijs op aanvraag

Groepsgrootte *

Data en tijden in overleg.

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep5 6 7 8
Max. Groepsgrootte30
AanbodLes Workshop
LocatieSchool
Duur60 minuten
DisciplineLiteratuur Muziek
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief