Vlog yourself

Christian Godschalk

Vloggen is hot! Zeker onder de jeugd. Bekende vloggers zoals Enzo Knol, Teske en Kwebbelkop zijn ware helden voor de schoolgaande jeugd.

lees meer

 

Maar ook in het bedrijfsleven en onder beroemdheden wint dit fenomeen aan populariteit. Een vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. Mensen vertellen hierin over hun dagelijkse leefwereld. Wat maken ze mee? Hoe ervaren ze iets? Wat voor interesses hebben ze?

 

In deze workshop leren de leerlingen hoe ze zelf een goede vlog kunnen maken. De workshopleider begint met een algemene uitleg over vloggen en hoe deze opgebouwd zijn. Hoe lang duurt een vlog? Wat moet er in zitten? Wat kan je doen om het leuk te maken? Wat zijn de risico's en de gevaren? Vervolgens word de groep in kleinere groepjes verdeeld. Per groep word er besproken waar de film over zal gaan. Daarna zal er een taakverdeling storyboard worden gemaakt. De leerlingen gaan met een camera alles opnemen. Daarna worden de filmpjes op de computers gezet. Met het programma Windows Moviemaker kunnen de leerlingen een professionele vlog maken.
Aan het einde van de les kunnen zij de beelden van elkaar bekijken en bespreken.

Prijs op aanvraag

Groepsgrootte *

Bezoek bunker(museum) is optioneel, zie aanbod Bunkermuseum. 1 gids per 15 leerlingen

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep7 8
Max. Groepsgrootte35
AanbodWorkshop
LocatieSchool
Duur90 minuten
DisciplineMedia
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief