• Voorstelling
Movies that Matter: Shorts Special voor ISK- en praktijkonderwijs

Voor leerlingen van Internationale Schakelklassen en het praktijkonderwijs bieden we een speciaal filmprogramma met verdieping aan.

Over het programma
Leerlingen kijken de twee inspirerende korte films.

Over de films
Kendis
De vijftienjarige Lavanya Raghoenandan treedt als DJ Kendis als jongste dj op tijdens festivals en dancefeesten. Niet alleen vanwege haar leeftijd is dat bijzonder, maar ook omdat zij door een ongeluk constant pijn heeft. Maar ze moet gewoon doorzetten van zichzelf, ondanks de zenuwen voor een optreden en de extra pijn erna.

King Ridwan
Ridwan is een 20-jarige TikTokker met een verstandelijke beperking die serieus genomen wil worden in zijn droom om een succesvolle rapper te worden. Hij is razend populair in zijn stad Leeuwarden, dankzij zijn video’s die meerdere keren viral zijn gegaan op TikTok. Zijn populariteit is echter deels gegroeid doordat mensen hem bespotten. Zijn familie wil hem beschermen tegen de negatieve effecten van social media, maar Ridwan wil serieus genomen worden in het nastreven van zijn passies. Zal Ridwan ontmoedigd raken door alle obstakels die op zijn pad komen, of zal hij blijven geloven in zijn droom om een social media superster te worden?

Over de taal
Om het leren van de Nederlandse taal te ondersteunen, zijn beide films Nederlands gesproken én Nederlands ondertiteld. Het programma wordt gepresenteerd in het Nederlands, waarbij rekening wordt gehouden met het taalniveau van de leerlingen. Ook de quizvragen zijn geformuleerd in eenvoudig Nederlands.

Over de voorbereiding en nabespreking in de klas
Voorafgaand aan het bioscoopbezoek is er lesmateriaal beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het programma. Daarnaast bieden we ook lesmateriaal aan dat je na het bioscoopbezoek met jouw klas kunt doorlopen om na te bespreken welke indruk de film heeft gemaakt.

Specificaties
Klas/groep
  • Voortgezet onderwijs (bovenbouw)
  • Voortgezet onderwijs (onderbouw) (1, 2, 3, 4, 5, 6)
  • Voortgezet speciaal onderwijs
Duur
80 minuten
Discipline(s)
  • Film
Docent(en)
  • Cinema Middelburg
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Cinema Middelburg
Prijs
€ 5,00 per leerling