• Workshop
yoga voor kinderen

De kinderyoga workshops zijn heel dynamisch waarbij er veel aandacht is voor fantasie als sleutel tot beweegplezier. Deze beleving geeft elk kind het vertrouwen om ontspanning toe te laten. Alle workshops hebben een opbouw bestaande uit gronden & opwarmen, houdingen & ademoefeningen, samenspel & kindermassage, kindermeditatie & ontspanning. Dit alles is afgestemd op de doelgroep: een pizzamassage krijgen of ontspannen in je safaritent klinkt voor veel kinderen leuker dan de klassieke termen.

Kinderyoga geeft een kind de gelegenheid om ontspanning te voelen, maar ook om veerkracht, positieve gedachten en authentiek zijn op een speelse manier te laten ervaren. Wist je dat het ook bijdraagt aan de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, (zelf)respect en focus?

Mijn persoonlijke ervaring is dat het prettig werkt om een klas in twee groepen op te splitsen, waarbij er bijv. 2 groepen van 10-12 kinderen een workshop volgen van bijv. 30 minuten en daarna afwisselen. Het bijkomende voordeel hiervan is dat de groepsdynamiek uit de klas wordt doorbroken en dit laat vaak meer kinderen tot hun recht laat komen. In praktisch opzicht heb ik alleen een ruimte nodig. Alle matjes, oogmaskertjes, knuffels etc. neem ik mee!

Over mij: als pedagoog uit de jeugdzorg heb ik mijzelf laten omscholen tot kinderyoga docent. Inmiddels ben ik actief op diverse locaties in Zeeland, ik verzorg kleuteryoga, kinderyoga, gezinsyoga en ouder&kind workshops. Ook ben ik actief op basisscholen met kinderyoga workshops, aandacht lessen of mindfulness lessen. Heel graag sluit ik aan bij de wensen en behoeften van elke specifieke aanvraag. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald thema, juist een losse workshop of een lessen reeks. Wil je meer lezen over mij of over kinderyoga, lees dan verder op mijn website: www.moniekdourleijn.nl

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur
60 minuten Boekingen zijn vanaf minimaal 2 uur af te nemen.
Opmerkingen

Maximaal 12 (is de groep groter dan bijv. 2x 30 minuten)

Discipline(s)
  • Overig
Docent(en)
  • Moniek Dourleijn
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Klaslokaal, gymzaal of eventueel in de buitenlucht
Min. groepsgrootte
5
Max. groepsgrootte
12
Prijs
€ 2,55 per leerling