• Buitenschools aanbod
Kinderyoga

Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanning en visualisaties; de verschillende oefeningen vergroten en verfijnen de verbeeldingskracht, het inlevingsvermogen en het lichaamsbesef, zo leren de kinderen spelenderwijs wat yoga is.
De workshop legt de nadruk op het plezier. De kinderen leren spanningen los te laten en komen dichter bij hun innerlijke kracht.

Yoga richt zich op een combinatie van beweging, adem, concentratie en ontspanning. Door de oefeningen komt er rust en ruimte in het hoofd en lijf, en helpt emoties reguleren wat fijn kan zijn in een tijd van hoge verwachtingen en werkdruk voor kinderen. Yoga ontwikkelt zelfvertrouwen, concentratie en helpt hen om te leren te luisteren naar hun lichaam en te merken dat hoofd en lichaam op elkaar reageren. Het geeft daarmee meer algemeen zelfbewustzijn, wat persoonlijk evenwicht en zelfvertrouwen opleveren. Dit kan een positieve bijdrage geven aan de leerprestaties en de relaties van de kinderen onderling.

Hoe jonger de leeftijd, hoe speelser de les wordt aangeboden. Zo maken de kinderen kennis met Yoga, door middel van thema’s die aansluiten bij hun mogelijkheden, fantasie en spanningsboog.

Keuze uit; eenmalige workshop, tijdens de gymlessen of in de klas. Een langere workshop, tijdens bv een project of studiedag. Een cyclus van 5 of 10 lessen gedurende het schooljaar; reeks yogamomenten in klaslokaal, (twee)wekelijkse lessen van 15 / 30 minuten. Tevens is het mogelijk voor de docent om deze bij te wonen om zelf te leren deze tools te kunnen gebruiken in klas. Van 15 tot 90 minuten.

Specificaties
Klas/groep
  • Buitenschools
Duur
In overleg. Het is mogelijk om een reeks te boeken
Bijzonderheden
Alleen bij grotere groepen (max. 20)
Discipline(s)
  • Overig
Docent(en)
  • Anne van den Ban
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Op de buitenschoolse opvang
Max. groepsgrootte
20
Prijs
Prijs op aanvraag