• Voorstelling
FbtS: Animaatjes

FbtS presenteert Animaatjes: een selectie van korte filmpjes die thematisch aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Dieren, vriendschap, humor, avontuur, dag – nacht. Het gaat om 7 korte films, namelijk:

Pinguin (Animanimals)
Zie je het voor je? Een VIP (Very Important Pinguïn) feest in Antarctica.

De serveer pinguïn heeft als taak om alle gasten tevreden te houden en serveert hen wijn en kersentaart. Hij neemt zijn taak erg serieus.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5lDpbjn6F10

Nachtwandeling
‘S nachts, wanneer alles slaapt, ontwaakt een magische wereld van vormen in de kinderkamer met allerlei grappige dieren. Er valt zoveel te ontdekken. Alleen de naderende ochtend kan de avonturen van de nacht abrupt beëindigen. Maar de volgende nacht wacht al.

IJsneus
Bo en Moco wonen in een ijskoude wereld. Moco heeft altijd een snotneus en geeft het ijs hiervan de schuld. Hij probeert al het ijs te smelten met zijn vuurbrander. Tegelijkertijd probeert Bo de schade weer te repareren en probeert ze het ijs weer aan elkaar te naaien met naald en draad.
Trailer: https://youtu.be/3K4pbZISQ5s

Meneer Nacht heeft een dagje vrij
Waarom verandert de nacht in de dag? Meneer Nacht is in een eigenwijze bui en speelt overdag met het donker maken van voorwerpen in de stad.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=817Tc-2-cQ8

Roekoekleuren
In een landschap waar alle vogels slechts één kleur hebben en alleen zingen met hun vrienden in dezelfde kleur, voelt de rood met gele vogel zich overal misplaatst. Verdrietig en alleen zit hij in zijn nest, totdat het seizoen verandert en de kleuren van de herfst verschijnen.
Trailer: https://vimeo.com/285498970

Samen staan we sterk
Op een koude winterdag niest een verkouden beer zo hard dat een enorme steen losraakt en de ingang van zijn grot blokkeert. Opgesloten in de grot roept de beer om hulp, wie gaat het lukken om de beer te bevrijden?

Vreemde vis
Midden in de oceaan ziet een school vissen en een grote rode vis die op het wateroppervlak drijft. De vissen proberen alles te doen om de vis in hun midden op te nemen.
Trailer: https://vimeo.com/ondemand/undroledepoisson

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3
Duur
41 minuten
Opmerkingen

Er is lesmateriaal beschikbaar.

Discipline(s)
  • Film
Docent(en)
  • Film by the Sea
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
CineCity Vlissingen of Cinema Middelburg
Min. groepsgrootte
1
Prijs
€ 3,75 per leerling