• Bezoek
Experience Grote Kerk Veere + 100.000 bomen en een bos van draad van Sara Vrugt

Experience
Stap in de historie van de Grote Kerk Veere!

De Grote Kerk van Veere is een stenen reus in een piepklein stadje. Met ramen van baksteen. En grafzerken als vensterbanken. De kerk zit vol met raadsels en geheimen. Waarom is het gebouw nooit afgemaakt? Wat is er hier allemaal gebeurd? Stap zelf in de geschiedenis. En ontdek het verhaal van Mary, de verdwenen Schotse prinses. Onderzoek de legende van de Veerse mummiekat. Luister mee met de koortsdromen van een gewonde Franse soldaat. Laat een eigen herinnering achter aan de schrijftafel van Nescio. En duik diep in de duizelingwekkende penseelstreken van beroemde schilders. Word ook verliefd op Veere, in de Grote Kerk.

100.000 bomen en een bos van draad – project Sara Vrugt

Het is een kunstproject waarin textielkunstenaar Sara Vrugt, samen met vele anderen een bos heeft geborduurd. Het kunstwerk van maar liefst honderd vierkante meter kwam tot stand in een pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land reisde. Daar werden bomen geborduurd naar aanleiding van natuurverhalen die bezoekers en deelnemers er vertelden. Alle verhalen kregen een plek in het geborduurde bos en samen vormen ze een kunstwerk waarin je in gedachten kunt verdwalen.

In Veere gaat Sara Vrugt met de bewoners aan de slag met het zaaien voor de toekomstige Stadstuin. In de nieuwe installatie in de kerk, wordt een verbinding gemaakt tussen het geborduurde bos binnen en de te ontwikkelen Stadstuin buiten, rondom de kerk. Deze koppeling komt zowel visueel als in direct contact met bewoners tot stand.

Specificaties
Klas/groep
  • Voortgezet onderwijs (bovenbouw)
  • Voortgezet onderwijs (onderbouw) (1, 2, 3, 4, 5, 6)
Duur
90 minuten
Opmerkingen

Deze activiteit is te bezoeken tussen 23 juni 2024 en 15 september 2024

Bijzonderheden
Per 10 leerlingen is 1 begeleider verplicht met een minimum van 2 begeleiders
Discipline(s)
  • Erfgoed
Docent(en)
  • Grote Kerk Veere
Competentie(s)
  • CreĆ«rend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Grote Kerk Veere
Min. groepsgrootte
10
Max. groepsgrootte
30
Prijs
Prijs op aanvraag