• Workshop
Een ontmoeting met het onbekende: kunstworkshop in de Vleeshal!

Vleeshal is het enige centrum voor internationale hedendaagse kunst in Zeeland, gevestigd op een unieke locatie in het historische stadhuis aan de Markt van Middelburg. Het artistieke team van Vleeshal vraagt kunstenaars van over de hele wereld om met hen het experiment aan te gaan.De kunstenaars worden uitgenodigd om speciaal voor de indrukwekkende gotische tentoonstellingsruimte van Vleeshal (in de 15e eeuw gebouwd als vleesmarkt) nieuwe werken te ontwikkelen. Hoe dit experiment uitpakt weet het artistieke team van Vleeshal nog niet, en dat vinden zij nu juist zo interessant! Want alleen door buiten de gebaande paden te treden en open te staan voor het onbekende kunnen nieuwe, bijzondere ideeën ontstaan over de wereld om ons heen. Kunstenaars, die in de Vleeshal te zien zijn, dagen ons uit om onze omgeving kritisch te bevragen. Hedendaagse kunst wordt vaak ingewikkeld of eng gevonden, maar tijdens deze interactieve workshop komt de klas erachter dat een nieuwsgierige houding naar hedendaagse kunst juist voor iedereen nieuwe werelden kan openen.

Iedere drie maanden begint er in de Vleeshal een nieuwe tentoonstelling, waarin één of meerdere kunstenaars de Vleeshal compleet transformeren. Openstaan voor het onbekende betekent ook dat je niet weet hoe een project zal eindigen. Bij elke tentoonstelling ontwikkelt het artistieke team van Vleeshal een speciale, nieuwe workshop, die precies aansluit bij het nieuwe werk van de kunstenaar(s). Het bezoek van een klas aan Vleeshal bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt samen met de getrainde workshopdocent goed gekeken naar de kunstwerken, waardoor ze tot leven komen voor de leerlingen. Het tweede deel is actief; er wordt getekend, gekleid, gedanst, geschilderd – afhankelijk van de tentoonstelling. Vast staat dat de leerlingen een inspirerende ontmoeting met het onbekende te wachten staat!

Klassenbezoeken kunnen het hele jaar door ingepland worden en zijn op alle weekdagen mogelijk. Meer informatie over de precieze inhoud van de workshop die bij de tentoonstelling ontwikkeld wordt zal rond de aanvang van de tentoonstelling bekend worden gemaakt.

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • Speciaal (basis) onderwijs
Duur
60 minuten/ in overleg met de school
Opmerkingen

Meer informatie over de precieze inhoud van de workshop die bij de tentoonstelling ontwikkeld wordt zal rond de aanvang van de tentoonstelling bekend worden gemaakt

Discipline(s)
  • Beeldende vorming
Docent(en)
  • Vleeshal
Competentie(s)
  • Creërend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Vleeshal
Min. groepsgrootte
5
Max. groepsgrootte
30
Prijs
Gratis