• Workshop
Een ontmoeting met het onbekende: kunstworkshop in de Vleeshal!

Vleeshal is het enige centrum voor internationale hedendaagse kunst in Zeeland, gevestigd op een unieke locatie in het historische stadhuis aan de Markt van Middelburg. De Vleeshal werd in de 15e eeuw gebouwd als vleesmarkt en is sinds de jaren 70 een centrum voor hedendaagse kunst. Kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd door Vleeshal om het experiment aan te gaan en voor de indrukwekkende gotische tentoonstellingsruimte nieuw werk te maken. Hoe dit experiment uitpakt weet het artistieke team van Vleeshal van tevoren ook nog niet, en dat vinden zij nu juist zo interessant! Want alleen door buiten de gebaande paden te treden en open te staan voor het onbekende kunnen nieuwe, bijzondere ideeën ontstaan over de wereld om ons heen.

Hedendaagse kunst wordt vaak ingewikkeld gevonden, maar tijdens deze interactieve workshop komt de klas erachter dat een nieuwsgierige houding naar hedendaagse kunst juist voor iedereen nieuwe werelden kan openen. Iedere drie maanden is er in de Vleeshal een nieuwe tentoonstelling te zien, waarin één of meerdere kunstenaars de ruimte compleet transformeren. Bij elke tentoonstelling ontwikkelt het artistieke team van Vleeshal een speciale, nieuwe workshop, die precies aansluit bij het werk van de kunstenaar(s). Het bezoek van een klas aan Vleeshal bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt samen met de getrainde workshopdocent goed gekeken naar de kunstwerken, waardoor ze tot leven komen voor de leerlingen. Het tweede deel is actief; er wordt getekend, gekleid, gedanst, geschilderd – afhankelijk van de tentoonstelling en de werken die er te zien zijn. Vaststaat dat de leerlingen een inspirerende ontmoeting met het onbekende te wachten staat!

Klassenbezoeken kunnen het hele jaar door ingepland worden en zijn op alle weekdagen mogelijk. Meer informatie over de precieze inhoud van de workshop die bij de tentoonstelling ontwikkeld wordt zal rond de aanvang van de tentoonstelling bekend worden gemaakt.

Specificaties
Klas/groep
  • Voortgezet onderwijs (bovenbouw)
  • Voortgezet onderwijs (onderbouw) (1, 2, 3, 4, 5, 6)
  • Voortgezet speciaal onderwijs
Duur
60 minuten-90 minuten/ in overleg met de school
Discipline(s)
  • Beeldend
Docent(en)
  • Vleeshal
Competentie(s)
  • CreĆ«rend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Vleeshal
Min. groepsgrootte
5
Max. groepsgrootte
30
Prijs
Gratis