• Voorstelling
Educatieve, interactieve muziektheatervoorstellingen

Tijl Damen maakt en speelt interactieve, muzikale theatervoorstellingen. Afwisselende theatershows, opgebouwd uit aanstekelijke liedjes, live muziek, acts, humor en veel interactie met het publiek.

Tijl biedt een aantal educatieve voorstellingen die aansluiten bij diverse thema's. Sommige voorstellingen zijn schoolbreed in te zetten. Veel voorstellingen zijn in verschillende varianten uit te voeren, afgestemd op een specifieke leeftijdsgroep (peuters, kleuters, onderbouw maar ook voor de bovenbouw).

'Maestro, Muziek!'

Met een bonte verzameling aan instrumenten, aanstekelijke liedjes, gekke acts en vooral heel veel interactie neemt zijn Tijl Damen zijn publiek mee op een muzikale reis langs snaren, toetsen, knoppen en kloppers. Bij deze interactieve voorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Geschikt voor de hele school. Ook uit te voeren voor specifieke leeftijdsgroepen.
Voorstelling kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Meer info: https://www.tijldamen.com/kindervoorstelling-maestro-muziek

'Woelig Water'

De mens is een waterdier. Van vruchtwater tot drinkwater, van toiletbezoek tot plensbui: zijn hele leven is de mens omgeven door en afhankelijk van dit vloeibare goud. Maar wat weten we er eigenlijk van? En hoeveel schoon drinkwater verbruik jij eigenlijk per dag?
In deze spetterende, energieke theatervoorstelling vol interactie stort Tijl Damen een waterval van liedjes, sketches, muzikale acts en wetenswaardigheden uit over zijn publiek, waarbij 'Water' in alle facetten verkend wordt, zoals: plastic soep, waterbouw, kringloop van het water of diepzeeduiken. Maar bovenal onthult Tijl gaandeweg de voorstelling hoeveel drinkwater je elke dag verbruikt. Een afwisselende show vol humor met een serieuze boodschap.

Meer info: https://www.tijldamen.com/woelig-water

'Lentekriebels'

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek. De bovenbouwvoorstelling draait om relaties, seksualiteit en diversiteit. De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur, het nieuwe leven in de lente. De voorstelling is erg flexibel en kan binnen of buiten worden gespeeld, per klas, leerjaar of de hele onderbouw/bovenbouw.

Meer info: https://www.tijldamen.com/lentekriebels

'Op de boerderij'

Een interactieve, muzikale voorstelling over de boerderij, waarbij aan de hand van aanstekelijke liedjes en veel intreractie het publiek wordt meegenomen in de werkzaamheden op de boerderij. Boerenknecht Teuntje heeft het maar wat druk op de boerderij! Vers stro in de stallen leggen, eieren rapen, de dieren voeren. Gelukkig blijft hij er erg vrolijk onder én kunnen de kinderen hem helpen. Onder begeleiding van vrolijke meezing- en dansliedjes worden de werkzaamheden op de boerderij verricht. Als hij dan eindelijk klaar is, kan hij – ondersteund met prachtige, geprojecteerde illustraties – de kinderen vertellen over zijn favoriete kalf Leentje. Een vrolijke, interactieve voorstelling over de boerderij met een ingebed prentenboekverhaal over de avonturen van het nieuwsgierige kalf Leentje. Geschikt voor peuters/kleuters/onderbouw. Zowel binnen als buiten uit te voeren.

Meer info: https://www.tijldamen.com/kindervoorstellingen/14-op-de-boerderij-leentje-en-de-weide-wereld

'Vriend Vermist'

Tijl heeft een bijzondere vriend: Koentje. Koentje is een fantasievriend. Als Koentje plots verdwijnt, nadat de buurman hem heeft uitgelachen, doet Tijl er alles aan om hem terug te vinden. Maar hoe vind je een fantasievriend terug? Een interactieve meedenkvoorstelling voor de onderbouw vol aanstekelijke liedjes.
Geschikt voor kleuters/onderbouw. Voorstelling kan enkel binnen.

Meer info: https://tijldamen.com/kindervoorstellingen/11-vriend-vermist

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Duur
45 minuten
Opmerkingen

De beschreven voorstellingen vormen een selectie uit het aanbod van Tijl Damen. Bekijk zijn website voor meer info en voorstellingen. De link kan je onderin de specificaties vinden.

Discipline(s)
  • Dans
  • Theater
Docent(en)
  • Tijl Damen
Competentie(s)
  • CreĆ«rend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Op school; Gymzaal, speellokaal, kantine, theater, buiten
Min. groepsgrootte
50
Max. groepsgrootte
350
Prijs
Prijs op aanvraag