• Bezoek
Cultuurmenu 1: Beeldtaal Superplus

BEELDTAAL is een lesprogramma taalvaardigheid voor de groepen 3 t/m 6 van het basisonderwijs. De leerlingen maken kennis met het ZEEUWS MUSEUM en kunst. We moedigen hen aan om zich uit te drukken, door woorden aan beelden te koppelen en vice versa. Belangrijk is ook het luisteren naar elkaar, nieuwe inzichten delen en ontdekken hoe je je verhoudt tot een ander en de wereld. Verschillende werkvormen komen aan bod: kijken, woorden verzamelen, vertellen, schrijven en tekenen. Er wordt gereflecteerd op wat de leerlingen inbrengen en ruimte geboden om te associëren en om op elkaar te reageren. BEELDTAAL is een interactieve rondleiding van 90 minuten in de tentoonstelling DIT IS ZEELAND.

Aansluitend, speciaal voor het KEW Cultuurmenu, krijgen de leerlingen tijdens een 60 minuten durende tekenworkshop de ruimte voor verdieping en kleur. De opdrachten uit de rondleiding worden verder uitgewerkt en gebruikt om zelf een nieuw beeld (tekening) te maken.

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 5, 6
Duur
- van 10u-11u30 (90min): BEELDTAAL interactieve rondleiding in Dit is Zeeland - van 11u30-12u30 (60min): BEELDTAAL WORKSHOP in ZM Ontvangstruimte.
Opmerkingen

LET OP: Deze activiteit is onderdeel van Cultuurmenu 1 en bestaat uit 4 verschillende items. Deze dienen allemaal los besteld te worden.

Om het maximale uit het programma te halen, vragen we één volwassen begeleider per vijf leerlingen in te zetten.

Begeleiders spelen een cruciale rol en worden actief betrokken bij de uitvoering van BEELDTAAL SUPERPLUS. Bij onvoldoende begeleiders kan er tijdens de rondleiding niet door de leerlingen getekend en geschreven worden.

Alleen op dinsdag of donderdag te boeken

Discipline(s)
  • Beeldend
Docent(en)
  • Zeeuws Museum
Competentie(s)
  • CreĆ«rend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Zeeuws Museum
Min. groepsgrootte
1
Max. groepsgrootte
30
Prijs
€ 12,50 per leerling