Bekijk nu het KEW cultuureducatieprogramma 23-24
kew, cultuureducatie, cultuurmenu, walcheren, zeeland, middelburg, vlissingen, veere, onderwijs

Graag presenteert KEW het cultuureducatieprogramma voor het schooljaar 2023-2024. Je kunt het hele jaar door gemakkelijk via de webshop culturele activiteiten bestellen voor jouw school, kinderopvang of kindcentrum. KEW biedt culturele activiteiten aan op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst, film, dans, erfgoed, literatuur en media voor het Walcherse onderwijs. Bekijk nu de video waarin het programma met zowel nieuwe als vertrouwde activiteiten bekend wordt gemaakt! Wist je dat je ook NPO-gelden kunt inzetten voor cultuureducatie? En dat KEW ook een naschools cultuurprogramma kan samenstellen (Rijke Schooldag)?

Direct het programma bekijken?
Dat kan hier: Cultuurprogramma primair (speciaal) onderwijs

NIEUW! Thema cultuurmenu’s: Slavernijverleden en Natuur en Klimaat
Cultuuronderwijs kan heel goed gekoppeld worden aan andere vakken zoals taal, geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer en aan een terrein als burgerschapsvorming. In een brede opvatting van cultuuronderwijs heeft cultuur binnen alle leergebieden een plek.
Daarom heeft KEW voor schooljaar 23-24 cultuurmenu’s samengesteld die aansluiten bij de thema’s slavernijverleden en natuur & klimaat.
Wist je dat je ook beide cultuurmenu’s kunt bestellen of een cultuurmenu kunt aanvullen met een programma op maat?

Samenstellen & bestellen
Je kunt de activiteiten voor jouw school samenstellen en bestellen met jouw schoolaccount. Dit doe je door in te loggen met je viercijferige code en wachtwoord. Binnen het vertrouwde educatieprogramma zijn dit jaar twee thema cultuurmenu’s samengesteld die alle basisschoolgroepen weer voorzien van nieuwe en prikkelende culturele activiteiten. De inschrijving voor een cultuurmenu ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 7 juli 2023.
Heb je nog geen inloggegevens of ben je de gegevens kwijt? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Programma op maat
Wil je advies over activiteiten of wil je graag een cultuurprogramma dat past bij de visie, thema’s of methode van jouw school? KEW ondersteunt graag in het ontwikkelen van een passend cultuurprogramma voor jouw school, kinderopvang of kindcentrum.

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK)
KEW begeleidt scholen ook bij het vormgeven van een visie op cultuuronderwijs, het samenstellen van een cultuurbeleidsplan, inspirerende deskundigheidsbevordering voor schoolteams en ontwikkeltrajecten. Hiervoor is vanuit de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) begeleiding en cultuurbudget voor jou en je collega’s beschikbaar. Lees hier verder over de mogelijkheden voor jouw school.

In gesprek of advies? Plan een afspraak in met een adviseur!
KEW vertelt je graag meer over het nieuwe programma en de mogelijkheden voor jouw school. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen: educatie@kewalcheren.nl / 0118-414928 In juni neemt een medewerker van KEW telefonisch contact met jou op.

Direct het cultuurprogramma bekijken